Accessoires platenspelers

Knosti Wasmachine

Doeltreffende en makkelijk te gebruiken platenwasmachine.

De set bestaat uit:

– wasmachine – druiprek – 1 liter reinigingsvloeistof – trechter-clamp-filters.

€ 54,95

 

 

Watson’s platenreiniger

Watson’s Record Cleaning Machine biedt een stabiele en robuuste ondergrond om je waardevolle vinylcollectie op te reinigen. Naast een degelijke aluminium kast heeft hij een grote zuigkracht en een platenklem die de vinylplaat stevig op zijn plaats houdt, slippen tegengaat en voorkomt dat het label tijdens de reiniging in aanraking komt met de vloeistof. Leg de vinylplaat op het plateau, zet hem vast met de klem en laat hem draaien door de bovenste schakelaar om te zetten. Breng reinigingsvloeistof aan en verspreid die gelijkmatig over het oppervlak met de meegeleverde borstel. Zodra de vloeistof gelijkmatig verdeeld is, oefen je tijdens een aantal omwentelingen lichte druk uit op de plaat. Met de onderste schakelaar zet je de zuigarm in werking en wordt alle vloeistof en vuil binnen twee omwentelingen verwijderd.

Inbegrepen bij deze versie is een netsnoer, een zuigarm voor 12-inch vinylplaten met vervangbare viltstroken die ruw contact tussen de arm en de plaat voorkomen, een platenklem en een reinigingsborstel.

De 7-inch zuigarm voor singles en 10-inch zuigarm voor EP’s zijn los verkrijgbaar.

Specificaties

Type platenwasser

Uitvoering: zwart

Afmetingen (BxHxD) 305x300x185 mm

Gewicht 9,0 kg

€ 495,00

 

 

Pro-Ject platenreiniger

Met de Pro-Ject Vinyl Cleaner MKII (VC-S mkII) platenwasmachine reinigt u uw LP’s grondig. Deze verbeterde Pro-Ject platenwasmachine haalt het vuil uit de groeven van uw kostbare vinyl en reinigt ook 78-toeren schellak platen.

Pro-Ject VC-S mkII platenwasmachine: want schoon vinyl klinkt beter!

De Pro-Ject VC-S mkII platenwasmachine verbetert de weergave van uw LP-collectie. Door de groeven te reinigen met de reinigingsvloeistof en de meegeleverde geitenharen borstel, wordt vuil en vet dat zich in de groeven van het vinyl heeft opgehoopt effectief verwijderd waardoor u van een echt schone weergave geniet. Daarnaast worden LP’s weer antistatisch na een behandeling met deze Pro-Ject platenwasmachine, wat naast de weergave ook het gebruiksgemak van luisteren naar vinyl ten goede komt.

Pro-Ject VC-S mkII: eenvoudig en snel

De Pro-Ject VC-S mkII platenwasmachine werkt zeer eenvoudig en supersnel. Omdat het draaiplateau dankzij de nieuwe, stille motor een veel hogere snelheid heeft dan de meeste andere platenwasmachines, is er slechts een enkele omwenteling nodig (heen en weer) om een LP diep en grondig te reinigen. Dankzij de stille motor en de krachtige afzuiging van het vuile vochtresidu biedt de Pro-Ject Vinyl Cleaner-S mkII platenwasmachine al snel een perfect resultaat. Het residu wordt opgevangen in de 2,5 liter grote tank met niveauindicatie, die eenvoudig geleegd kan worden.

Veiligheid voorop

Natuurlijk zorgt de Pro-Ject VC-S mkII platenwasmachine ervoor dat uw kostbare LP’s in veilige handen zijn. Ook tijdens het wassen met de meegeleverde Wash-It vloeistof. De vernieuwde aluminium platenklem fixeert de LP niet alleen perfect, maar schermt ook het platenlabel af voor vocht. Zo heeft u met de Pro-Ject VC-S mkII platenwasmachine in een handomdraai schone en goed klinkende platen en profiteert niet alleen de weergave, maar ook uw naald van de reiniging.

In de verpakking:

  • Pro-Ject VC-S MKII platenwasmachine
  • Wash-It concentraat (goed voor het reinigen van maximaal 1500 LP’s)
  • Aluminium platenklem (VC-S Clamp)
  • Geitenharen borstel (VC-S Brush)
  • VC-S arm met viltstrips
  • Handleiding

€ 449,00

 

 

Watson flesje schoonmaak middel

Watson’s Record Cleaning Fluid is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van Watson’s Record Cleaning Machine. Stof, vet, vuil, vingerafdrukken en andere verontreinigingen op je waardevolle vinylcollectie worden door de reinigingsvloeistof voorzichtig, effectief, veilig en volledig losgemaakt, omhoog gehaald en verwijderd.

In combinatie met Watson’s reinigingsborstel herstelt onze reinigingsvloeistof binnen een paar snelle omwentelingen de volle, ruimtelijke, oorspronkelijke klank van schoon vinyl.

Onze vloeistof is zodanig samengesteld om 100% veiligheid voor vinyl te bieden. Je platen worden glanzend schoon, zonder residu of statische lading. Het detergent in onze vloeistof vormt micellen die het zwevende vuil in de vloeistof inkapselen en gemakkelijk met de zuigarm verwijderd kunnen worden.

Vermeng de inhoud van deze flacon met 900 ml gedemineraliseerd water tot 960 ml reinigingsvloeistof.

€ 9,95

 

 

Watson flesje “deep cleaning fluid”

Watson’s Record Cleaning Fluid is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van Watson’s Record Cleaning Machine. Stof, vet, vuil, vingerafdrukken en andere verontreinigingen op je waardevolle vinylcollectie worden door de reinigingsvloeistof voorzichtig, effectief, veilig en volledig losgemaakt, omhoog gehaald en verwijderd.

In combinatie met Watson’s reinigingsborstel herstelt onze reinigingsvloeistof binnen een paar snelle omwentelingen de volle, ruimtelijke, oorspronkelijke klank van schoon vinyl.

Onze vloeistof is zodanig samengesteld om 100% veiligheid voor vinyl te bieden. Je platen worden glanzend schoon, zonder residu of statische lading. Het detergent in onze vloeistof vormt micellen die het zwevende vuil in de vloeistof inkapselen en gemakkelijk met de zuigarm verwijderd kunnen worden. Aangezien onze reinigingsvloeistof ook een kleine hoeveelheid alcohol bevat, kan hij NIET voor grammofoonplaten van schellak worden gebruikt.

Vermeng de inhoud van deze flacon met 900 ml gedemineraliseerd water tot 1 liter reinigingsvloeistof.

 

QS vinyl cleaner

This record cleaning fluid made for use in all types of record cleaning machines currently on the market is only suitable for vinyl records (Important do not use with old 78 RPM shellac records as the liquid may do irreparable damage). Now what is so special about the QS-TONAR vinyl cleaner compared to similar looking competing products on the market?

QS-TONAR liquid has an extremely low surface tension

• Only because of this reason QS-TONAR liquid can penetrate right to the bottom of the grove where other fluids seem to penetrate, but actually just stay lying on top of the record surface.

• Only QS-TONAR liquid cleaner soaks the dust, dirt, air pollution as well as residue from previously used cleaners, fatty deposits remaining from the original record pressing process, even fungi and molds caused by records having been stored in humid conditions etc.

• QS-TONAR liquid detaches all of the mentioned dirt from the walls of the grove after which the brushes in the machine can easily wipe the groove completely clean. The amount of residue remaining in the grove is negligible – this contrary to almost all other liquids currently on the market.

• QS-TONAR liquid is much more volatile than other liquids reducing the drying time of the record to a minimum.

• QS-TONAR liquid has another property causing the dirt to remain floating in the liquid rather than settling back at the bottom of the grove.

1 liter fles € 19,00

 

 

L’Art Du Son LP Reiniger

LP reinigingsmiddel “L’Art du Son”. Geeft uw LPs meer dynamiek en een breder geluidsbeeld. L’Art du Son bevat geen alcohol, is niet giftig, anti-statisch en milieuvriendelijk. Werkt het beste met een platenwasmachine maar kan ook gebruikt worden bij manuele reiniging met bijvoorbeeld een multivezeldoek. Het concentraat van 100ml wordt met maximaal 5 liter gedestilleerd water verdund. Uw LPs klinken minder hard en meer open in vergelijking met mengsels op basis van isopropyl alcohol! U zult versteld staan van het resultaat. Opmerking: het mengsel van L’Art du Son en gedestilleerd water moet koel worden opgeslagen in een glazen fles. Anders is het vatbaar voor schimmel.

€ 35,00

 

 

Watson stofhoes

Als je de Watson platenwasmachine niet gebruikt, bescherm je hem met deze op maat gemaakte hoes van zacht pvc net zo effectief tegen stof en verontreiniging als je waardevolle vinylplaten. Door zijn exacte afmetingen omhult hij de robuuste aluminium behuizing en het plateau van de machine en voorkomt hij beschadigingen, deuken en krassen. De goed aansluitende hoes beschermt je investering en laat hem jarenlang precies zo functioneren als toen je hem voor het eerst uit de doos haalde.

In de achterkant van deze hoes van zacht pvc zijn twee uitsparingen weg geknipt voor het netsnoer en het afvoerslangetje voor gebruikte reinigingsvloeistof.

€ 19,95

 

Watson plastic spuitflesje

Zorgvuldig reinigingsvloeistof aanbrengen op vinylplaten is een belangrijk onderdeel van het gebruik van Watson’s Record Cleaning Machine. Met de applicatie-flacon kun je gericht kleine hoeveelheden reinigingsvloeistof aanbrengen op een specifiek deel van een vinylplaat, zodat je niet te veel aanbrengt en morsen op het plateau voorkomt. De kans dat er reinigingsvloeistof op het platenlabel terechtkomt is al minimaal als je de meegeleverde 12-inch platenklem aan de schroefdraad-as bevestigt en daardoor de vinylplaat tegen het plateau aandrukt, maar deze applicatie-flacon zorgt voor nog meer gemoedsrust en controle over het proces.

€ 6,95
Watson felt strips

Houd de raakvlakken tussen je gekoesterde vinylcollectie en de zuigarm(en) van de platenwasmachine licht, zacht en brandschoon door de verwisselbare viltstroken op de zuigarm(en) te vervangen voordat ze verzadigd zijn met ruwe vuiltjes van herhaalde reiniging van vinylplaten. Bij gebruik van Watson’s Record Cleaning Machine wordt stof en vuil van de plaat omhoog gehaald en verwijderd door de zuigarm, die zachte raakvlakken heeft vanwege de viltstroken. Door herhaald gebruik kunnen minuscule en microscopische vuiltjes zich hechten aan deze viltstroken. Regelmatige vervanging van de viltstroken aan de 12-inch, 10-inch of 7-inch zuigarmen hoort bij een zorgvuldige omgang met en preventief onderhoud van de platenwasmachine. Als je de platen altijd reinigt met schone viltstroken, weet je zeker dat er geen risico is dat je ze beschadigt met verontreiniging van platen die je eerder hebt schoongemaakt.

Dit artikel bestaat uit twee paar stroken voor de 12-inch reinigingsarm. Voor de 7-inch of 10-inch reinigingsarmen knip je de stroken bij.

€ 9,95

 

 

Tonar woodgoat brush

The Tonar Woodgoat is a high quality goats hair brush for cleaning your records.

This brush is manufactured from pure goat hair and is used to clean records using liquid.

The shape of the bristles is such that they are perfect for applying cleaning fluids & entering the record grooves and cleaning them thoroughly.

Ideal Wet Record Brush for Vacuum RCMs & as replacement for Old or Solied RCM Brushes

The wet goat brush works best when wet and is an effective record cleaning brush.to apply your Cleaning Fluids

€ 24,00

 

 

Watson schoonmaak borsteltje

Met zijn duizenden haren van pvc is de reinigingsborstel (meegeleverd bij aankoop van Watson’s Record Cleaning Machine) onderdeel van een geïntegreerd, hoogkwalitatief en nauwkeurig systeem. De borstel is speciaal ontworpen om de levensduur van je vinylplatencollectie met tientallen jaren te verlengen en je luisterervaring te verbeteren door stof, vuil, vet, vingerafdrukken en andere verontreinigingen te verwijderen die anders tijdens audioweergave contactgeluid kunnen veroorzaken.

De borstel is te zacht om vinyl te beschadigen maar stevig genoeg om ongewenst materiaal los te maken en omhoog te halen, ook als dat diep ingebed ligt in de groeven van de grammofoonplaat. Je gebruikt hem in combinatie met onze reinigingsvloeistof en onze 7-inch, 10-inch of 12-inch zuigarmen.

In tegenstelling tot borstels met geitenhaar of ‘natuurlijke’ haren, wordt onze pvc-borstel niet vochtig en blijft er geen viezigheid tussen de haren hangen. De borstel neemt minder reinigingsvloeistof op en droogt sneller.

€ 19,00

 

 

Nostatic Brush

Als u optimaal wilt genieten van uw vinyl is een platenborstel een onmisbare accessoire.

Met de Tonar Nostatic Brush Carbon platenborstel met zijn duizenden carbon fiber haartjes maakt u op een eenvoudige manier uw plaat voor het draaien stofvrij.

De carbon haartjes dringen diep in de groef door om ook daar het stof weg te vegen.

Daarbij wordt de plaat niet statisch gemaakt (dit is vaak wel het geval met velours borsteltjes).

Kortom.. volgens velen is de Tonar Nostatic Brush Carbon platenborstel gewoon de beste platenborstel om droog te gebruiken.

€ 11,00

 

 

Pro-Ject clean it brush

Naaldborsteltje

€ 10,00

 

 

Audio Technica naaldtip reiniger

Audio-Technica AT607 naaldreiniger met vloeistof. De speciale reinigingsvloeistof wordt met een kleine borstel op de naald aangebracht. Zorgt voor een optimale muziekweergave en helpt de levensduur van de naald en LPs te verlengen.

€ 14,00

 

 

Grafietenmat

HIGH DENSITY (HD) GRAPHITE! It’s the higher grade version, the highest density, for the highest performance! This material is made up of fine spherical carbon particles and it is superior in diffusing and absorbing vibration waves. The superior vibration absorbing capability of this material will not give vibrations to other parts, making it the best accessory for your audio system. Even excess use of this product will not spoil musical balance. Or, rather, the more this product is used, the closer the reproduced sound is to the natural sound. The more the better!

1 cm thick and about 1kg.

€ 750,00

 

 

The cartridgeman’s music mat

The Music Mat is made from a polymer which has a very low surface tension. The underside feels sticky to the touch, so that when placed directly on to a clean turntable the mat “welds” itself to the platter surface, creating a bond of great integrity and rendering the platter inert. The top side of the mat is sealed to prevent adherence to the record, while leaving a support which is both compliant and inert.

The benefits of this system are obvious. Rather like the Isolator, the mat acts as a filter, adding another layer of isolation from the mechanics of the turntable, whilst providing the record with a stable and neutral environment.

The result is more information, more music.

De Music Mat zorgt voor optimale isolatie en geeft een stabiele basis aan de

elpee, dikte 6 mm

€ 175,00

 

 

Kurken mat

Kurken draaitafelmat van hoge kwaliteit met een uitsparing voor het etiket.

Dikte 3 mm

€ 20,00

 

 

PHT Green or Black

Get more from your analog rig when you add PHT (pronounced ‘POT’) to upgrade your phono cartridge all without ever changing your phono cartridge. Simply apply one PHT -or- Phono Transducer, either Type ‘I” or Type ‘S’ atop your phono cartridge or head-shell and immediately hear a dramatic shift in presentation. Of course like all UEF based tech you hear a lower noise floor, increased resolution, and improved bass extension with increased air and soundstaging.

Available in two distinct strains:

Type ‘I’ PHT is called Black Widow. Its sound is ethereal, lush and holographic. You’ll definitely ‘trip out’ the first time you experience your system on Black Widow!

Type ‘S’ PHT is called Green Dream. Its sound is focused, precise and musical. The first time you listen to your favorite records on Green Dream you hear your record collection anew with before unnoticed spacial cues and clarity you never dreamt possible. It’s like getting a new and altogether higher grade cartridge all by simply adding one tiny PHT to your analogue rig!

Owning both Black Widow and Green Dream PHTs is like having two state-of-the-art cartridges costing thousands of dollars each, for the price of a good stylus pressure gauge!

Per stuk € 125,00

Per stel € 199,00

 

 

The Isolator

The Isolator is een uniek isolatieplaatje tussen arm en element voor het teniet doen van armresonantie

€ 120,00

 

 

Puck SSC Recordpoint

‘Het SSC-Record Point 420 heeft een geïntegreerde SSC-technologie (String Suspension) Deze voorkomt mechanische en akoestische trillingen; ten eerste door de druk en goed contact die ontstaan tussen plaat en draaitafelplateau; ten tweede door de trillingen die door het traceerproces gegenereerd worden, en die zich overal verspreiden via de geïntegreerde open-veerweefseltechniek (snaarophanging) te verwijderen’, zo legt de importeur uit. Om te vervolgen: ‘Het resultaat geeft vinyl playback een meer solide en dieper geluid met verbeterde texturen en timbre mits behoud van de vinyl replay essentie. Kortom, met een homogener geluidsbeeld’

Technische details

Het onderdeel is gemaakt uit een CNC gefreesd roestvrij stalen blok met aan boven- en onderkant een hoogwaardig geanodiseerde aluminium cap met binnenin het Record Point, de SSC-weefseltechnologie met driedubbele ring-technologie die kenmerkend is voor producten van deze fabrikant.

Diameter : 65mm

Hoogte : 26mm

Gewicht : 420 gram.

€ 139,00

 

 

Creaktiv Systems Diablo puck

Deze platenpuk is ci2p behandeld waardoor electrostatische en electromagnetische velden in en rondom het vinyl worden geharmoniseerd. Een extra voordeel is dat uw platen stabieler blijven liggen op het draaitafelpateau. De Diameter is 80 mm en de hoogte is 48 mm. Gewicht 270 grams. Een must voor alle vinyl liefhebbers!

Kan ook gebruikt worden om op apparatuur geplaatst te worden.

 

€ 280,00

 

 

Puck Furutech Monza

De Furutech Monza is een LP Stabilizer. Leg deze bovenop je LP op de platenspeler en ervaar het verschil. LP’s blijven beter liggen en ervaar een rustiger, helderder geluid met verbeterde dynamiek.

Non-magnetisch roestvrij staal

Koolstofvezel

Piezo-elektrisch dempingsmateriaal

€550,00

 

Pro-Ject Alignment tool

De Pro-Ject Align-it vergemakkelijkt u het afstellen van de “overhang” en “fouthoek” van een element. Dit is een handig stuk gereedschap wanneer u regelmatig van element wisselt.                               alignment gauge.

€ 119,00