CD-Spelers

 

Advance Acoustic MCD 200 CD speler

Zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding

High Resolution D/A converter

Digitale uitgangen (coaxiaal en optisch)

Speelt CD-A, CD-R en MP3

Ook voor degenen, die het liefst de hand op de knip houden, zijn er prachtige Advance Acoustic apparaten voorhanden. De hoogwaardige audiotechniek uit de zilveren serie komt in vereenvoudigde vorm terug in de componenten van de black line serie. Niettemin kunt u beschikken over de speciale mogelijkheden, waarmee Advance Acoustic zich onderscheidt van de anderen.Aan een goede CD-speler mogen zware eisen worden gesteld. De mechanische stabiliteit is heel belangrijk. Immers moet de digitale informatie, die in microscopisch kleine putjes in de cd ligt opgeslagen, door een ragfijn laserstraaltje kunnen worden gelezen. En dan het liefst foutloos, want elke ingreep van de foutcorrectie is er één teveel. En elke trilling kan de uitlezing verstoren.Daarbij zijn de elektrische eigenschappen belangrijk. Is de voeding in staat om een stabiele spanning te leveren, ongeacht de taken die worden uitgevoerd? Is de omzetting van digitale audio naar analoog nauwkeurig genoeg? Maar ook de bedienbaarheid dient in orde te zijn.In de MCD 200 komen al deze eisen bij elkaar. De mechanische degelijkheid zorgt voor een rustige uitlezing van de cd. De voeding van de cd speler is royaal en zorgt ervoor dat alle processen stabiel verlopen.De omzetting van digitaal naar analoog wordt verzorgd door de modernste omzetters, die met gemak 192 kHz en 24 bit signalen aankunnen. En dit alles met als doel: onberispelijke muziekweergave te realiseren tegen een zeer aangename prijs.De MCD 200 speelt naast de gebruikelijke CD’s ook MP3 CD’s en CD-R’s.De mechanische constructie is stevig. Er worden hoogwaardig afgewerkte materialen gebruikt die de behuizing een tijdloos karakter geven. Een afstandsbediening behoort uiteraard tot de standaard uitrusting.

Frequentie bereik: 3 dB 10 Hz – 45 kHz

Signaal/ruisverhouding: > 80 dB

Kanaalscheiding: > 80 dB

Uitgangsniveau: 1,8V

Analoge uitgang: 1 (RCA)

Digitale uitgangen: 2(Coaxiaal,Optisch)

Converter: Wolfson 24 Bit – 192 KHz

Netspanning: 230V

Afmetingen (BxHxD): 435 x 107 x 330mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)

Gewicht: ca. 3,9 kg

€ 299,00

 

Advance Paris X-cd7

De Advance Paris X-cd7 cd-speler is basic, maar met verrassende prestaties. Dit model wordt al vele jaren door Advance doorontwikkeld en is nu o.a. voorzien van een nieuwe laserunit om de uitlezing verder te perfectioneren. De volledig metalen behuizing vermindert het risico op interferentie tussen de verschillende componenten van uw hifisysteem. Ook is er de nodige aandacht besteed om mechanische vibraties van het loopwerk tegen te gaan.

Veel aandacht is besteed aan de analoge uitgangsversterker. Mede door het kiezen van “audiofiele” componenten, als weerstanden en condensatoren, kan het geluidskaraker als detailrijk en zonder enige vorm van scherpte worden omschreven.

De X-cd7 speelt naast de gebruikelijke cds ook mp3 cds en cd-rs. Ook is er voorzien in gapless playback. Aan de voorzijde bevindt zich een USB ingang (incl. afdekdopje) voor het afspelen van MP3/WMA bestanden vanaf een USB-stick, bedienbaar via de afstandsbediening.

Voor het aansluiten op andere componenten staan maar liefst 2 analoge (RCA en XLR) en twee digitale (optisch en coaxiaal) uitgangen ter beschikking.

 

 

Het fraaie frontpaneel heeft een duidelijk en op afstand leesbaar display. Een afstandsbediening behoort vanzelfsprekend tot de standaarduitrusting.

Hoe groen is de X-cd7? Het verbruik van 10W mag laag genoemd worden en het apparaat schakelt automatisch in standby (verbruik < 0,5W) als er 30 minuten niets wordt afgespeeld

€ 599,00

 

Advance Acoustic MCX 400 cd speler

Aan een goede cd speler mogen zware eisen worden gesteld. De mechanische stabiliteit is een heel belangrijke eis. Immers moet de digitale informatie, die in microscopisch kleine putjes in de cd ligt opgeslagen, door een ragfijn laserstraaltje kunnen worden gelezen. Maar ook de bedienbaarheid dient in orde te zijn. In de MCX 400 komen al deze eisen bij elkaar. De mechanische degelijkheid, in combinatie met een modern, trillingsdempend loopwerk, zorgt voor een nauwkeurige uitlezing van de cd. De voeding van de cd speler is stabiel en zorgt ervoor dat alle processen stabiel verlopen. De omzetting van digitaal naar analoog wordt verzorgd door de modernste omzetters, die met gemak 192 kHz en 24 bit signalen aankunnen. De analoge uitgangsversterkers zijn opgebouwd uit eersteklas componenten, rondom een dubbeltriode buis. Hiermee wordt een optimale kanaalgelijkheid gerealiseerd. Het fraaie, muzikale en zachte karakter van de electronenbuis wordt hier gecombineerd met de modernste digitale techniek. En dit alles met als doel: onberispelijke muziekweergave realiseren. De MCX 400 speelt naast de gebruikelijke cd’s ook mp3 cd’s en cd-r’s. De mechanische constructie is heel stevig. Er worden hoogwaardig afgewerkte materialen gebruikt die de behuizing een tijdloos karakter geven. Een afstandsbediening behoort uiteraard tot de standaard uitrusting

Als extra is deze cd-speler nog muzikaler gemaakt door onder anderen gebruik te maken van zeer hoog waardige condensatoren en electronen buizen.

Stabiele cd speler

Audiofiel ontwerp

24 bit /192 kHz D/A converter

Buizen uitgangsversterker

Vervorming: < 0,1%

Frequentiebereik (3dB): 10 Hz – 45 KHz

Signaal/ruisverhouding: >80dB

Kanaalscheiding: > 80 dB

Uitgangsniveau: 2 V

Impedantie: 10 k Ohm

Converter: Bit – 192 KHz

Buizen uitgangstrap: dubbel triode

Analoge uitgang: 1 (RCA)

Digitale uitgangen: 2 (Optisch,Coaxiaal)

Netspanning: 115 – 230V

Max. opgenomen vermogen: < 30W

Transformatoren: 1(ringkern)

Afmetingen (B xHxD): 435 x 115 x 300mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)

Gewicht: ca. 4,9 kg

€ 1199,00

 

 

ARCAM CD-SPELER CD5

Kwaliteit en eenvoud is toegankelijke hifi. De Arcam CD5 is voor die intieme luisterervaringen met je favoriete muziek op Compact Disc. Arcam is een pionier op het gebied van compact disc-weergave sinds de ontwikkeling en introductie van de Delta 70 cd-speler in 1986, het eigen Arcam ontwerp. De ervaring van het produceren
van digitale audioproducten van hoge kwaliteit zijn sindsdien in de Arcam CD5 gegoten.

Nieuwe componenten en materialen zijn zorgvuldig geanalyseerd en beoordeeld om een briljante geluidskwaliteit te garanderen. Audioweergave met hoge resolutie is mogelijk voor FLAC- en WAV-gecodeerde CD- en USB-bestanden.

 

De Arcam CD5 heeft:
 • Afspelen van cd
 • Afspelen van MP3
 • Stereo RCA uitgangen
 • 1 x Coaxiaal digitaal uitgang
 • 1 x Optische digitale uitgang
 • Uitvoering in het zwart
 • Afmetingen (B x H x D) 431 x 83 x 344 mm
 • Gewicht 6,0 kg
€ 799,00

 

 

ATOLL CD50 Signature

Pure audio CD drive from TEAC – Supplies of audio stages with linear transformer – Linear supply of digital stages with specific 30VA transformer –  6 regulated supplies – BURR-BROWN PCM1793 converter – differential audio outputs with discrete components polarized in A classDC coupling (no link capacitor) – 4mm aluminium brushed front panel with graved logo and “Wave”, 1,5mm steel chassis, aluminium keys Serial remote control – CD text – Readable files: CD, CD-R, CD-RW. Formats: MP3-WMA-AAC – Low consumption OLED display – 1 analog and 2 digital outputs (coaxial & optical)

 

OPTIONAL DAC BOARD:

The CD50 Signature can be equipped with an optional board including 3 digital inputs:
– 1 digital input Coaxial (24 bits/192kHz)
– 1 digital input Optical (24 bits/192kHz)
– 1 USB input:PCM from 16 bits to 24bits up to 192 kHz (asynchronous).
USB : XMOS with specific program designed for ATOLL.

The selection of the digital inputs is directly accessible from the remote control or the keys of the front panel.

Leverbaar in zwart of zilver

All CD players are equipped with a serial remote that allows to control other ATOLL’s devices (Integrated, preamp, Tuner, DAC). It also allows several basic functions of the CD player such as program, repeat, random, etc.

TECHNICAL FACTS  
CD50 Signature
Supplies 30+5 VA
Total of capacitors: 8 192 µF
Output stage: symetrical / discrete stages
Output level: 2 Vrms
Output Impedance: 100 Ώ
Converter (N/A) : 24 Bit / 192kHz
Digital outputs: Coaxial & optical
Signal/noise ratio: 113 dB
Distortion at 1kHz : < 0,002 %
Bandwidth: 5–20 kHz
Rising time: 2 µs
Dimensions: 440x290x90mm
Weight : 5 kg

€ 1050,00

 

 

Audio Analogue AADrive

De Audio Analogue AADrive is het cd-loopwerk van Audio Analogue en is de ideale aanvulling binnen het pakket van Audio Analogue in de AA serie. De AAdrive combineert compromisloze circuitoplossingen met functionele kenmerken die zelfs de meest veeleisende gebruiker tevreden zullen stellen. Een cd-leesmechanisme, gemaakt met hoogwaardige circuits en gebaseerd op de Teac CD5020A-leeseenheid, is geüpgrade op specifieke onderdelen om de geluidsprestaties en betrouwbaarheid verder te verbeteren.

Het design van de AADrive past in de stijl van de Audio Analogue producten maar is uiteraard ook prima aan te sluiten op elke andere DAC. Naast het prachtige frontpaneel heeft Audio Analogue nog een mooie toevoeging gemaakt aan de bovenzijde van de AADrive. Er is een uitsparing gemaakt in het bovenpaneel zodat de cd zichtbaar is tijdens het draaien. Een ontwerp idee wat een beetje doet denken aan het spelen van vinyl.

Het herkenbare design van Audio Analogue met een aluminium gefreesde voorkant met een in sparing in het midden van het design. Aan de voorzijde van de AADrive is tevens een klein display vindbaar waar aangeeft wordt welke nummer speelt. Op het display wordt geen informatie gegeven over het album of nummer. De aanduiding is alleen numeriek.

De Audio Analogue AADrive is op twee manier aan te sluiten op een DAC. De mogelijkheden zijn een AES/EBU uitgang of een coaxiale uitgang. Mocht u beschikken over een AES/EBU aansluiting op uw DAC is dat de optimale verbinding.

De klank van de AADrive kan omschreven worden als mooie neutrale klank met een mooi verfijning zonder enige vorm van scherpte. De combinatie komt optimaal tot zijn recht met een Airtech bekabeling. Deze bekabeling wordt tevens gemaakt door Audio Analogue en dat dit een hele goede match is duidelijk te horen.

Kenmerken van Audio Analogue AAdrive

 • Channels: 2
 • Digital Outputs: Coax 75Ohm/AES-EBU 110Ohm
 • Standby power consumption(230VAC)0.7W
 • Dimensions(HxWxD) 100x220x390 mm
 • Weight: 5.5 Kg

De Audio Analogue AADrive wordt geleverd met een metalen afstandsbediening in de kleur van het loopwerk. Het loopwerk is leverbaar in zowel zilver als zwart. De AADac van Analogue Audio is een logische partner van de AAdrive.

€ 2250,00

 

Audiolab 8000cd

CD-speler model 8000CD.

Alle uitgangen aan de achterzijde van het apparaat zijn verguld, wat zorgt voor een betere geleiding, ook op de langere duur doordat corrosie is uitgesloten. Naast analoge uitgangen is de speler voorzien van zowel optische als coaxiale digitale uitgangen, en zelf een BNC De CD-speler is voorzien van een loopwerk dat specifiek bestemd is voor het afspelen van CD`s. Voor de digitaal naar analoog omzetting wordt gebruik gemaakt van 192kHz/24 bit 5e order delta/sigma DA-converters. De digitale en analoge signalen zijn van elkaar gescheiden en zijn ieder voorzien zijn van een eigen ringkernvoeding. Zo wordt onderlinge beïnvloeding zoveel mogelijk voorkomen.
connector is voorzien. Mocht de speler worden aangesloten op een externe DAC, dan zijn de aansluitingsmogelijkheden in ieder geval royaal.

Aan de voorzijde is een display voorzien dat netjes alle informatie toont, maar wat mij betreft wel wat grotere letters en cijfers had mogen hebben. Vanaf een meter of drie afstand is het welke prima functioneren. De netsnoeren kunnen worden verwijderd en vervangen door een beter exemplaar.

€ 900,00

 

 

V Medevoort CD350

Hier onder een citaat van een test
Wie de kap van de CD350 af haalt, zal zien dat er als basis een Marantz-speler wordt gebruikt. Welk type durven we niet te zeggen. Er zijn geen typenummers, of zelfs dacs zichtbaar op de print. Als u denk: goedkoop hoor, een bestaand product ombouwen, moet u weten dat zeer veel fabrikanten – ook high-end producenten! – gebruik maken van oem-producten. Tentlabs gebruikt Philips-loopwerken, Spectral gebruikt TEAC-loopwerken en Van Medevoort shopt dus bij de oem-afdeling van Marantz en soms Sony. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als anderen het al prima hebben gedaan?

Natuurlijk  laat Ad van Medevoort de speler niet ongewijzigd. Op heel wat (kritische) plekken zijn onderdelen vervangen voor mooiere varianten. We zien dat de voeding van Marantz aan de kant is gegooid voor een schoner, mooier exemplaar. Ook is de behuizing van Van Medevoort veel steviger en natuurlijk gedempt. Als we achter het loopwerk kijken, dat overigens erg stil zijn werk doet, zien we dat er een klok is toegevoegd om de jitter zo laag mogelijk te houden. Kortom: eigenlijk is alles aangepakt om de speler zo muzikaal mogelijk te maken. Het zou een verschil moeten zijn van dag en nacht tussen en Marantz-speler en deze CD350…

CD en SACD
De CD350 speelt zowel cd als sacd, al moet hierbij wel gemeld worden dat de speler sacd alleen in stereo speelt. Het is dus geen multi-channel speler. Dat is ook direct duidelijk als we aan de achterkant kijken: twee keer cinch, en twee keer xlr. Uiteraard ook een spdif coaxiale en optische uitgang voor wie een dac wil gebruiken.

Luisteren

De basis is goed aanwezig als we wat nummers van Blof, Radiohead en Yello spelen. Strak, diep laag… aangevuld met een prachtig open en mild middengebied en een stressloog hoog. Een behoorlijk fors verschil met bijvoorbeeld een allesetertje van Denon, of een standaard Squeezebox Touch.  Daar is het laag vaak wat dun en rommelig, wat resulteert in een wat onrustige, kille weergave en een korrelig hoog gebied. Het is duidelijk dat de cd zijn ‘flair’ nog niet heeft verloren!

Tevens opvallend is de rust en controle in de weergave. De CD350 speelt heel vanzelfsprekend, onafhankelijk van het genre. Wat een prettige eigenschap is voor wie niet heel kritisch is op genre. Wij spelen bijvoorbeeld van Metal tot House, tot  klassiek. Zolang het maar muzikaal is. De CD350 trekt zich gelukkig niets aan van genres en speelt gewoon heel netjes de bits en bytes op het zilveren schijfje.

Lucht

Met de beeldvorming zit het ook wel goed. Opvallend is dat het stereobeeld net een stukje hoger is dan bij onze b-DAC waar we normaal gesproken mee spelen. Het scheelt niet heel veel, maar het is wel zicht- of hoorbaar. Pascals stem.

Conclusie
De Van Medevoort CD350 is een heerlijke speler met een rijke, volle basis, mooi open midden- en hooggebied, ruim voldoende detaillering en een zeer goede focussering. Om maar niet te vergeten: de speler speelt simpelweg zeer muzikaal en soepel.

€2290,00