Hoofdtelefoons

Grado is een echt familie bedrijf en is in 1953 opgericht door Joseph Grado in Brooklyn, New York. Deze Amerikaanse fabrikant maakt prachtige hoofdtelefoons en phono cartridges volledig met de hand in de eigen fabriek. Aan het einde van de jaren tachtig begon Joseph met de ontwikkeling van wat de eerste echte high-end dynamische hoofdtelefoon zou worden. De ontwikkeling van elke nieuwe koptelefoon is steeds een belangrijke stap voorwaarts in sonische weergave. De koptelefoons zijn al geroemd als de “mooiste elektriciteit-naar-geluid transducers in de wereld”. En nog elke dag wordt er gewerkt aan verbetering van deze perfectie. Naast de hoofdtelefoons worden ook de houten Reference en Statement serie phono cartridges door analoog liefhebbers geroemd als “de meest significante vooruitgang op het gebied van analoge reproductie in de laatste dertig jaar”. Grado staat voor vakmanschap, passie, kwaliteit, perfectie en voor het verleggen van grenzen door 60 jaar ervaring.

Grado SR 60e

Je muziek is meer. Iedereen houdt van een donkere bas en kick-drum, maar niet ten koste van al het andere. De Grado SR60e daarmee je toegang tot de wereld van full-range audio. Je hoort nu eindelijk details waarvan je eerder niet wist dat ze in de muziek zaten. Het legendarische Grado-geluid is met de SR60e voor iedereen binnen bereik. Met de open-back koptelefoon beleef je een vollediger en meer realistisch geluid.

Specificaties

Draagstijl On Ear

3,5 mm stereo jack en  6,3 mm stereo jack

Open Akoestisch systeem

Frequentiebereik 20 – 20.000 Hz

Gevoeligheid 99,8 dB

Impedantie 32 ohm

Meegeleverde accessoires Audiokabel

€ 129,00

 

 

Grado SR 125e

Zwart is de kleur van de ruimte. Met de SR125e heeft Grado een eigen SpaceBlack Polycarbonaat ontwikkeldd om zware vibraties op te vangen. Die ongewenste secundaire impulsen kunnen het geluid ‘modderig’ maken en het gaat natuurlijk allemaal om zuiverheid. De SR125e maakt gebruik van ultra-hoge zuiverheid lange kristallen op zuurstofvrije koper spoeldraad en een achtgeleiderkabel. Een wetenschappelijke verantwoord ontwerp.

Specificaties

Draagstijl On ear

Serie Prestige series

3,5 mm stereo jack en 6,3 mm stereo jack

Open Akoestisch systeem

Frequentiebereik 20 – 20.000 Hz

Gevoeligheid 99,8 dB

Impedantie 32 ohm

Meegeleverde accessoires   Audiokabel

 

Awards & reviews

De Grado SR125e is bekroond met een 5-sterren beoordeling door What Hifi

€ 219,00

Grado SR325e hoofdtelefoon

Less Bling. More Zing
We chose a powder-coated aluminum housing for these headphones because the added mass means smoother transitions from the lowest frequency range to the highest. You might also enjoy the authentic 60‘s style, which goes perfectly with skinny ties and sullen glances. The genuine top-grain leather padded head-strap is Brylcreem resistant.

 

Specificaties

Draagstijl Over ear
Prestige serie
Bedraad
3,5 mm stereo jack en 6,3 mm stereo jack
Open Akoestisch systeem
Frequentiebereik 18 – 24.000 Hz
Gevoeligheid 99,8 dB
Impedantie 32 ohm
Meegeleverde accessoires Audiokabel

Awards & reviews

De Grado SR325e is bekroond met een 5-sterren beoordeling door What Hifi

€ 399,00

 

 

Focal is opgericht in 1979 is het Franse Focal sedert dien één van de meest toonaangevende en innovatieve luidsprekerfabrikanten wereldwijd. Sinds haar oprichting tot de dag van vandaag ontwerpt en fabriceert Focal al haar luidsprekers zelf. Dit heeft geleid tot de realisatie van diverse fraaie speakerlijnen zoals de Chorus en Electra series en natuurlijk de absolute top, de Utopia series. Ook op het gebied van koptelefoons is Focal met een aantal prachtige modellen al jaren een speler van formaat.

Voor de individuele luisteraar is er bij Focal ruime keuze in koptelefoons. Zoals goed klinkende oordopjes voor onderweg, comfortabele hifi hoofdtelefoons voor urenlang luisterplezier en het kroonjuweel, de Utopia.

 

Focal listen

De Focal Listen koptelefoon biedt een ongeevenaarde geluidskwaliteit in deze prijsklasse De Focal Listen is extreem licht en opvouwbaar. Ideaal om thuis te gebruiken en natuurlijk ook onderweg. Bediening is mogelijk met de in de kabel geintegreerde toetsen en ook de microfoon voor telefoneren is geintegreerd. Bijgeleverd wordt een carrying case en een kabel met en zonder microfoon- en bedieningselement.

Specificaties

Draagstijl Over ear

Kabel met bediening, met microfoon

Afneembare kabel

3,5 mm stereo jack

Akoestisch systeem gesloten

Frequentiebereik 15 – 22.000 Hz

Gevoeligheid 122 dB

Impedantie 32 ohm

Kabel met controls&mic

Softcase

Vliegtuig adapter

What Hi-fi 4 sterren

Uitvoering zwart/zilver

Gewicht 273 gram

Awards & reviews

€ 199,00

 

Focal Clear

De emotie van oneindige ruimte. De Focal Clear koptelefoon wordt gemaakt in de Focal fabriek in St. Etienne, Frankrijk. Clear is de nieuwste referentie high-fidelity-hoofdtelefoon en haalt inspiratie uit de beste technologieën en ontwikkelingen die zijn gebruikt voor de Utopia-hoofdtelefoon. Clear’s full-range luidsprekers en open ontwerp onthullen de kleinste muzikale details. Clear zorgt ervoor dat je vergeet dat je een koptelefoon draagt.  Als je je ogen sluit, lijkt het alsof je in het midden van een speciale luisterruimte zit met de beste high-fidelity-luidsprekers die er zijn. Dit dankzij de M gevormde membraan (M shape dome) van aluminium en magnesium. Deze membraan is enkel opgehangen aan de buitenste ophangring. Dit maakt het geheel lichter en geeft een snellere response. Er is veel aandacht besteed aan het draagcomfort. de Clear is zeer open en laat daarmee veel lucht door. Ook de geperforeerde microvezel kussens dragen bij aan de ‘luchtigheid’ van de Clear. Het geluid wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde uniformiteit en garandeert de beste prestaties. Met deze nieuwe referentiehoofdtelefoon beantwoord Focal de vraag naar absoluut geluid.

 

Specificaties

Draagstijl Over ear
High-end audio
Afneembare kabel
3,5 mm stereo jack
6,3 mm stereo jack
Akoestisch systeem open
Frequentiebereik 5 – 28.000 Hz
Gevoeligheid 104 dB
Impedantie 55 ohm
Meegeleverde accessoires Audiokabel
Hardcase
Meegeleverde accessoires kabel gebalanceerd
Uitvoering  zilver
Gewicht  450 gram

Awards & reviews

Lees de Focal Clear review op Hifi.nl

De Focal Clear is bekroond met de Eisa Award 2018 – 2019

De Focal Clear is hi-finews Highly Commended!

€ 1499,00

 

Sennheizer HD 250 II

Dynamische gesloten stereo hoofdtelefoon voldoet aan professionele eisen. Bruikbaar als monitorhoofdtelefoon in de professionele studio.
Uitmuntende transiëntweergave dankzij laag gewicht van de aluminium spreekspoelen.
Neodymium magneetsysteem voor optimale gevoeligheid en hoge dynamiek.
Frequentiekarakteristiek is gecorrigeerd voor weergave in het diffuse veld voor een echt natuurgetrouwe weergave.
Frequentiebereik: 5 – 40.000 Hz – 10 dB / 10 – 25.000 Hz – 3 dB.
Afneembare kabel van zuurstofvrij koper (OFC).

Reviews

De Sennheiser HD 250 Linear II is een juweeltje. De hoofdtelefoon combineert uitstekend geluid met bijzonder goed draagcomfort en een robuste vormgeving. Dit is een klassieker onder de hoofdtelefoons. De gebruiker zal zich verbazen over de details in de muziek tijdens het luisteren via de HD 250 Linear II. Er zal een wereld open gaan.

Deze HD250 heb ik al een jaar of vijftien. Gekocht ook om omgevingsgeluiden buiten te sluiten. Met succes. Wanneer ik echt van muziek wil genieten, dan pak ik steevast de Sennheizer. Ook mijn beste(en duurdere) oortelefoons kunnen beslist niet op tegen de HD250! Wat een dynamiek!

Algemeen

Draagwijze Hoofdband

Type koptelefoon On-ear

 

€ 199,00