Meubels en speaker stands

 

NorStone luidspreker stands

NorStone Stylum luidspreker Stands 1,  2 en 3.
Elegante luidspreker stands met kabel doorvoer.
In niet glimmend wit, zwart, eiken  en zilver uitvoering. De NorStone Stylum S en 1 bestaan uit 1 buis, de Stylum 2 en 3 uit 2 buizen.

Design
Poedercoat staal (eiken versie, eiken fineer om staal)
Massieve onder- en bovenplaat
Top plaat uitgevoerd met spikes of syliconen dopjes
Bodem plaat met in hoogte verstelbare spikes uitgevoerd
Maximum draagkracht
50 kg

Maten

Stylum 1:
Hoogte: 485 mm
Top plaat: 165 x 200 mm
Bodem plaat: 220 x 250 mm
Netto gewicht per paar: 8.5 kg
Prijs: €119,- per paar

Stylum 2:
Hoogte: 585 mm
Top plaat: 165 x 220 mm
Bodem: 220 x 250 mm
Netto gewicht per paar: 11 kg
Prijs: €129,- per paar

Stylum 3:
Hoogte: 805 mm
Top plaat: 165 x 220 mm
Bodem: 220 x 250 mm
Netto gewicht per paar: 12.6 kg
Prijs: €149,- per paar

De NorStone Stylum luidspreker stands zijn leverbaar in de kleuren zilver, zwart, eiken/zwart en wit (Satijn (mat) afwerking)

 

De NorStone Stylum Square
is de zwaarste luidspreker standaard uit de Stylum reeks. Met zijn 14 kilogram eigen gewicht is hij dus bedoelt voor het op 60 cm hoogte plaatsen van grotere en zwaardere monitoren beschikbaar op de Hifi markt. Ze kunnen speakers tot 30 kilogram zonder moeite dragen en staan dus super stevig.

Vierkant
De NorStone Stylum Square kenmerkt zich door een dikke vierkante bodemplaat te combineren met vierkante staven staanders en een trillingvrij gedempte bovenplaat. De hoogte reikt tot ongeveer 60 cm. De meegeleverde spikes bepalen dan samen met de geplaatste monitor de totale hoogte. Maak vervolgens het plaatje af met Cold Ray spike protectors ter bescherming van de vloer en de perfecte ontkoppeling.

Kleuren
De Stylum Square is te verkrijgen in satijn zwart, wit en zilver

Prijs: € 299,- per paar

 

 

Equinox HiFi RS

De hifi racks uit de Equinox HiFi RS Serie combineren een prachtig design met solide ondersteuning. Uniek is de modulaire opbouw zodat het rack mee kan groeien met het hifi-systeem. Ieder element wordt onderling ontkoppeld door gebruik van spikes om optimale prestaties te bewerkstelligen. De plateaus zijn gefabriceerd van gehard glas. De glazen plateaus worden door gelpads ontkoppeld van het rack. Alle modules worden geleverd in satijn zwarte uitvoering met zwart glazen plateaus. Instelbare stalen spikes en gelpads worden meegeleverd.

De buitenafmetingen van alle modules zijn 590 x 550 mm. (bxd)
De bruikbare binnenafmetingen van alle modules zijn 500 x 500 mm. (bxd)

Equinox Hifi RS Basis inclusief 2 glasplaten
Totale hoogte 370 mm.
Bruikbare ruimte tussen de plateaus is 225 mm. € 269,00

Equinox Hifi RS Opbouw 195
Opbouw inclusief 1 glasplaat
Totale hoogte 230 mm.
Bruikbare ruimte tussen de plateaus is 195 mm. € 139,00

Equinox Hifi RS Opbouw 145
Opbouw inclusief 1 glasplaat
Totale hoogte 180 mm. Bruikbare ruimte tussen de plateaus is 145 mm. € 139,00

 

 

 

Pressand by Furnaud

Wie en wat is nu eigenlijk Furnaud? Ondanks de Frans aandoende naam gaat het hier om een puur Nederlands bedrijf, gelegen in Schouwerzijl nabij Groningen. Geestelijk vader Teun de Boer is al vele jaren een fervent muziekliefhebber, die naarmate hij steeds betere en duurdere producten ging aanschaffen, erachter kwam hoeveel invloed de ondergrond heeft op de uiteindelijke weergave. Omdat zijn ouders in het bezit

waren van een eigen meubelmakerij, kon hij veel kennis en ervaring opdoen in het meubelmakervak. In de loop der jaren is bij hem vervolgens stukje bij beetje de kennis ontstaan om een serie producten te vervaardigen die nu eens wél echt in staat zijn de eigenschappen van hoogwaardige audioproduten optimaal tot zijn recht te laten komen. Al deze ideeën zijn uiteindelijk samengevoegd in de huidige Pressand productlijn.

Furnaud maakt een grote variëteit aan audiomeubelen, waarbij de kleine tot deverbeelding sprekende ondergrond ontkoppelende vario component onderstellen, misschien nog wel het meeste tot de verbeelding spreken. Alle tot nu toe ontworpen

meubels dragen naast hun typenummer, de aansprekende naam Pressand. Dit ogenschijnlijk Frans aandoende woord is een creatieve samenvoeging van de Engelse woorden ‘press en ‘sand’, waarmee feitelijk in slechts twee woorden het werkingsprincipe van de basiselementen in de meubels is verklaard. Wie voor de eerste keer een au-diomeubel of rack uit de Furnaud Pressand serie ziet, zal meteen getroffen worden door de ranke en sierlijke vormgeving en de goed gelukte combinatie van verschillende hoogwaardige materialen. Meest opvallende visuele onderdeel zijn de koker- of pijpachtige ronde poten. Dit lijken op het eerste gezicht simpele rondgedraaide blokken hout, maar dat zijn het echter beslist niet! In deze poten schuilt namelijk het geheim en werkelijke vernuft wat deze meubelen zo uniek maakt: het Pressand principe. Het werkt als volgt: iedere poot of element bestaat uit een holle, pijpachtige kunststofbehuizing, voorzien van twee schijven waartussen zich een dempende zandmassa bevindt. Deze schijven zijn volledig geïsoleerd van de pijpachtige behuizing en kunnen vrij en onafhan-

kelijk werken. Door het gewicht van een geplaatst apparaat, worden de onder- en bovenschijf in het dempende zand gedrukt. Hierdoor wordt een dragende zandkolom verkregen waarbij ontkoppeling en demping aan zowel de onder als bovenzijde plaatsvindt. Ongewenste resonanties worden zo tweezijdig afgevoerd. Ook al is het in principe een goed doordacht maar eenvoudig principe, de assemblage en productie ervan zijn dat zeker niet. Met name de afdichting van het zand in de kolom en het vrij monteren van de schijven, moet met uiterste zorg gebeuren en is een erg arbeidsintensief en precies klusje. Mede doordat bijna iedere lengtemaat realiseerbaar is, ontstaat er een bijna eindeloze variatie aan verschillende toepassingsmogelijkheden. Er bestaan dan ook Pressand meubels voor iedere mogelijke toepassing en door de kleinschaligheid is er ook nog plaats voor maatwerk

Pressand® Model 2ND

De 2ND is een model dat een plateau aan de onderkant van de Pressand® elementen heeft. Op deze wijze is met hetzelfde aantal elementen een extra plateau gerealiseerd. Een modulaire 2ND basis bestaat uit twee plateaus en is mede door deze constructie uitermate geschikt voor brede uitvoeringen.

Meubel met 4 plateaus € 4898,50

 

Vario Component Device € 399,00

Audiomeubel voor 3 apparaten € 1699,00