Netwerkspelers en streamers

COCKTAIL N15D

Voeg netwerkfunctionaliteit toe aan je bestaande audiosysteem of computer. Met de CocktailAudio N15D transformeer je een audiosysteem tot een netwerkstreamer, rust je jouw computer uit met een hoogwaardige USB-DAC, of sluit actieve luidsprekers aan en creëer zo een volwaardig compact audiosysteem.

Gebruik als hoofdtelefoon voorversterker. Aan de voorzijde beschikt de N15D over een 6,35 hoofdtelefoon uitgang. Deze is ook geschikt voor moeilijker aanstuurbare hoofdtelefoons. De volumeregeling is met stapjes van 0,5dB heel fijnmazig in te stellen. Volume regelen kan natuurlijk ook via de app.

Topklasse D/A converter (DAC). De DAC maakt gebruik van de fameuze 32Bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre32 Reference DAC, de gepatenteerde Hyperstream DAC, in combinatie met de meest geavanceerde USB Audio digitale signaalprocessor van dit moment, de XMOS 64bit/1000MIPS 16 Core. Zo kan niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition). Ook wordt MQA ondersteund. Zie voor de hele opsomming de specificaties.

Praktische netwerkserver. Met de N15D heb je geen, of je moet extreem veel muziek in je bezit hebben, externe hardeschijf zoals een NAS, PC of portable USB-harde schijf meer nodig voor muziekopslag. De N15D biedt zelf namelijk ruimte aan een optionele interne harde schijf (2.5” SATA harddisk of SSD), met op dit moment een opslagcapaciteit tot 2 TB. Maximaal goed voor ca. 2.500 Cd’s in ongecomprimeerd WAV-formaat tot wel 12.000 Cd’s in de beste 320K MP3 kwaliteit. De N15D kan in je thuisnetwerk dienstdoen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via uw thuisnetwerk andere netwerkspelers van CocktailAudio, maar ook die van bijvoorbeeld Elac Discovery, Sonos, Heos of Bluesound, van muziek voorzien. Natuurlijk kan er ook muziek afgespeeld worden vanaf een USB-harde schijf of kan een USB-harde schijf gebruikt worden om een back-up te maken.

Een veelheid aan muziekdiensten en internetradio. De N15D ondersteunt de muziekdiensten Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify Connect en Napster (Amazon Music en HiRes Audio in voorbereiding). Internetradio maakt gebruik van de diensten van Airable (TuneIn)

De bediening kan op twee manieren. Via de browser (Internet Explorer,FireFox, Chrome en Safari) kun je de N15D bedienen via de CocktailAudio webinterface (GUI) of met een smartphone of tablet door middel van de dedicated CocktailAudio Music X (Novatron) app.

RoonReady. Mocht je gebruikmaken van Roon streaming software op een computer of de Elac Discovery, dan kun je de N15D gebruiken als afspeelapparaat (oftewel eindpunt).

Nog meer features. Wat te denken van opname mogelijkheid van internetradio, gapless playback, timer voor uitschakelen, auto play, digitale vaste en variable output, wekkerfunctie, auto stand-by timer, etc.

Interne voeding. Wordt er bij dit soort apparaten vaak gebruik gemaakt van eenvoudige externe netvoedingen, niet bij de N15D. Hier is voorzien in een degelijke interne voeding zodat je gevrijwaard bent van extra kastjes en bedrading.

Specificaties

Algemeen
Type DAC ESS ES9018K2M Sabre32
Afspeel mogelijkheden Spotify , Tidal
Roon Ready network player
Qobuz , Deezer , Internetradio
Afspeel formaten
DSD, MQA, FLAC, WAV, ALAC, AAC, WMA, AIFF, OGG, MP3
DAC, Remote App, DLNA, UPnP, Wifi optie, AirPlay
Music server, Harddisk optie, Optisch digitaal uit, Coaxiaal digitaal uit
USB B in
Data aansluitingen Netwerk
Analoge aansluitingen RCA uitgangen 1
Hoofdtelefoon aansluiting
Uitvoering : zwart of zilver
Afmetingen (BxHxD) 180x45x180 mm
Gewicht  1,4 kg
€ 649,00