Netwerkspelers en streamers

 

 

Audio Analogue AADac

Met de Audio Analogue AAdac levert het Italiaanse Audio Analogue een absoluut topproduct in geluidsweergave en techniek. De AAdac is het nieuwste product in de PureAA-lijn. Net als AAcento en AAphono is het een product dat perfect past bij de Audio Analogue-filosofie: het eenvoudige ontwerp, de buitengewone geluidsprestaties en de grote zorg voor afwerking en voor de keuze van hoogkwalitatieve materialen en onderdelen, maken het een perfecte partner voor uw digitale muziekbronnen.

Audio Analogue’s AAdac is a real character with a most analog feel to sounds terrifically organic

Martin Mertens – 6Moons / Fair Audio

De AAdac heeft een grote verscheidenheid aan functies en door de instellingen in te voeren is het mogelijk om de intensiteit van de LED aan te passen, de balans van de kanalen te veranderen, een van de 7 verschillende digitale filters te selecteren.

De Audio Analogue AAdac is tevens als voorversterker te gebruiken en heeft een uitstekende hoofdtelefoonversterker aan boord.

While the AAdac is the digital device, it manages to remain true to its heritage and name. Audio Analogue certainly points to the analog nature of sound, and it’s not easy to keep up with such qualities within the domain of ones and zeros. Nevertheless, AAdac manages to transmit the music without the “digititis” that is often embarked upon.

Matej Isak – www.monoandstereo.com

Kenmerken van de Audio Analogue AAdac

 • High performance D/A converter stage up to 32 bit/768 Khz using Sabre ES9038
 • Amanero USB converter up to 32 bit/392 KHz and DSD512
 • 7 different digital filters
 • SPDIF, Toslink, AES/EBU digital inputs
 • Bluetooth aptX® high quality audio wireless input
 • Separate boards for each stage
 • Separate power supplies dedicated to digital and analogue sections
 • Fully balanced and discrete audiograde components output stage to perfectly support ultra-low noise and ultra-low distorsion digital stage
 • High quality headphone output
 • Possibly to use in direct (DAC) or volume regulated mode(DAC + preamp)

De Audio Analogue AAdac is leverbaar is zwart en zilver. De AAdac is een uitstekende partner voor het loopwerk van Audio Analogue: de AAdrive.

Review en Test

Enjoy the music

6 Moons

Mono&Stereo

€ 4750,00

 

COCKTAIL N15D

Voeg netwerkfunctionaliteit toe aan je bestaande audiosysteem of computer. Met de CocktailAudio N15D transformeer je een audiosysteem tot een netwerkstreamer, rust je jouw computer uit met een hoogwaardige USB-DAC, of sluit actieve luidsprekers aan en creëer zo een volwaardig compact audiosysteem.

Gebruik als hoofdtelefoon voorversterker. Aan de voorzijde beschikt de N15D over een 6,35 hoofdtelefoon uitgang. Deze is ook geschikt voor moeilijker aanstuurbare hoofdtelefoons. De volumeregeling is met stapjes van 0,5dB heel fijnmazig in te stellen. Volume regelen kan natuurlijk ook via de app.

Topklasse D/A converter (DAC). De DAC maakt gebruik van de fameuze 32Bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre32 Reference DAC, de gepatenteerde Hyperstream DAC, in combinatie met de meest geavanceerde USB Audio digitale signaalprocessor van dit moment, de XMOS 64bit/1000MIPS 16 Core. Zo kan niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition). Ook wordt MQA ondersteund. Zie voor de hele opsomming de specificaties.

Praktische netwerkserver. Met de N15D heb je geen, of je moet extreem veel muziek in je bezit hebben, externe hardeschijf zoals een NAS, PC of portable USB-harde schijf meer nodig voor muziekopslag. De N15D biedt zelf namelijk ruimte aan een optionele interne harde schijf (2.5” SATA harddisk of SSD), met op dit moment een opslagcapaciteit tot 2 TB. Maximaal goed voor ca. 2.500 Cd’s in ongecomprimeerd WAV-formaat tot wel 12.000 Cd’s in de beste 320K MP3 kwaliteit. De N15D kan in je thuisnetwerk dienstdoen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via uw thuisnetwerk andere netwerkspelers van CocktailAudio, maar ook die van bijvoorbeeld Elac Discovery, Sonos, Heos of Bluesound, van muziek voorzien. Natuurlijk kan er ook muziek afgespeeld worden vanaf een USB-harde schijf of kan een USB-harde schijf gebruikt worden om een back-up te maken.

Een veelheid aan muziekdiensten en internetradio. De N15D ondersteunt de muziekdiensten Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify Connect en Napster (Amazon Music en HiRes Audio in voorbereiding). Internetradio maakt gebruik van de diensten van Airable (TuneIn)

De bediening kan op twee manieren. Via de browser (Internet Explorer,FireFox, Chrome en Safari) kun je de N15D bedienen via de CocktailAudio webinterface (GUI) of met een smartphone of tablet door middel van de dedicated CocktailAudio Music X (Novatron) app.

RoonReady. Mocht je gebruikmaken van Roon streaming software op een computer of de Elac Discovery, dan kun je de N15D gebruiken als afspeelapparaat (oftewel eindpunt).

Nog meer features. Wat te denken van opname mogelijkheid van internetradio, gapless playback, timer voor uitschakelen, auto play, digitale vaste en variable output, wekkerfunctie, auto stand-by timer, etc.

Interne voeding. Wordt er bij dit soort apparaten vaak gebruik gemaakt van eenvoudige externe netvoedingen, niet bij de N15D. Hier is voorzien in een degelijke interne voeding zodat je gevrijwaard bent van extra kastjes en bedrading.

Specificaties

Type DAC ESS ES9018K2M Sabre32
Afspeel mogelijkheden Spotify , Tidal
Roon Ready network player
Qobuz , Deezer , Internetradio
Afspeel formaten
DSD, MQA, FLAC, WAV, ALAC, AAC, WMA, AIFF, OGG, MP3
DAC, Remote App, DLNA, UPnP, Wifi optie, AirPlay
Music server, Harddisk optie, Optisch digitaal uit, Coaxiaal digitaal uit
USB B in
Data aansluitingen Netwerk
Analoge aansluitingen RCA uitgangen 1
Hoofdtelefoon aansluiting
Uitvoering : zwart of zilver
Afmetingen (BxHxD) 180x45x180 mm
Gewicht  1,4 kg
€ 699,00

 

 

 

COCKTAIL N25

CocktailAudio N25 -Netwerkspeler/streamer met meer functionaliteit dan gebruikelijk
Extra digitale ingangen, HDMI-ARC om uw TV aan te sluiten en de toevoeging van FM en DAB+  radio is een combinatie van functionaliteiten die normaal gesproken niet aangetroffen worden op een netwerkspeler.

Uitstekende DA-converter als basis
CocktailAudio maakt al jaren gebruik van hoog aangeschreven SABRE DAC chips. Zo wordt in de N25 netwerkspeler gebruikgemaakt van de ESS ES9018K2M SABRE32 Reference DAC (32 bit/384 kHz). Met dit zwaargewicht aan boord is de N25 toekomstbestendig. De chip is namelijk in staat om alle soorten High Resolution muziekbestanden weer te geven. Niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz kan worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition)!

Muziek streamen
CocktailAudio ondersteunt alle hoogwaardige streamingdiensten die ertoe doen, zoals Tidal (MQA), Qobuz, Deezer, Amazon Music en HighResAudio. Via Spotify Connect en Apple Airplay kunt u muziek vanaf uw smartphone, tablet of Mac naar de N25 streamen. Internetradio wordt verzorgd door de beste provider die er op dit moment is: Airable (TuneIn).

En de vrije ether dan?
U wilt voor nieuws en muziek niet alleen van internet afhankelijk zijn mocht internet voor langere tijd niet beschikbaar zijn? Toch iets om over na te denken. Met de N25 heeft u FM en DAB+ altijd achter de hand. Just in case.

Meerdere bronnen aansluiten
Via de optische en coaxiale digitale ingang kunnen nog twee bronnen aangesloten worden die beschikken over een digitale uitgang. Denk bijvoorbeeld aan een cd-speler en een tv. Voor tv kan er naast de optische ingang ook gebruikgemaakt worden van de speciale HDMI-ARC ingang. Via de USB-B ingang kunt u een computer aansluiten. Verder zijn er nog drie USB-A ingangen voor het aansluiten van USB-sticks of USB-schijven.

Bluetooth zenden en ontvangen
De N25 heeft een ingebouwde Bluetooth-ontvanger (5.0 HD), zodat u muziek van een computer, tablet of smartphone naar de N25 kunt streamen. Optioneel kan er op de speciale uitgang op de achterzijde een Bluetooth-zender (dongel) worden aangesloten voor het gebruik van een Bluetooth hoofdtelefoon.

Waar de N25 op aansluiten?
Via de analoge RCA-uitgang kunt u de netwerkspeler aansluiten op bijvoorbeeld een AUX-ingang van een versterker, de RCA-ingang van een eindversterker of rechtstreeks op actieve luidsprekers voor een uiterst compact audiosysteem. Via de digitale- en USB-uitgangen kan de N25 worden aangesloten op een externe DA-converter. Vanzelfsprekend kunnen via de N25 ook muziekbestanden benaderd worden die zich op een NAS of computer bevinden.

Bediening
Een ander gebied waarop de N25 zich onderscheidt, zijn de bedieningsmogelijkheden. U kunt de netwerkspeler niet alleen met de MusicX NEO app via smartphone of tablet (Android en iOS) bedienen, maar ook via de toetsen en de praktische draaiknop op het apparaat zelf. Heel praktisch zijn de vijf presettoetsen waarmee FM, DAB of internetradiostations kunnen worden vastgelegd. Ook wordt er een IR-afstandsbediening meegeleverd. Informatie wordt getoond op het kleurendisplay of zelfs op uw tv door de HDMI-uitgang van de N25 te gebruiken.

Multiroom (GroupPlay)
CocktailAudio heeft een eigen multiroom protocol ontwikkeld, dat enige jaren aan ontwikkelingstijd heeft gekost. De N25 maakt het zelfs mogelijk hi-res muziekbestanden zoals DSD (tot 384 kHz), 24bit/192Khz, HD Flac, Wav en MQA via andere CocktailAudio apparaten volledig gesynchroniseerd af te spelen, zowel via LAN als WLAN *). U kunt muziek afspelen naar elk CocktailAudio apparaat in huis of zelfs naar twee apparaten die als links/rechts zijn geconfigureerd (voor toekomstige producten).
*) Afhankelijk van de kwaliteit van uw thuisnetwerk.

Fraaie afwerking en dito behuizing
De mat zilver of zwarte behuizing ziet er onberispelijk uit. Alle chassisdelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en maken de touch & feel geweldig

.– Optionele Bluetooth zender/dongel € 99,-
– Optionele Wi-fi antenne € 29,95

€ 1149,00

 

ARCAM ST5 NETWERK-SPELER

Sublieme muzikaliteit en rijke functies is jouw ultieme muzieksysteem. De Arcam ST5 is de hoge resolutie-upgrade voor de Radia geïntegreerde versterkers. De slanke vormfactor omvat een besturingslink naar deze versterkers, waardoor de twee componenten vanaf jouw afstandsbediening als één geheel kunnen fungeren. Sonisch gezien biedt deze combinatie een betere geluidskwaliteit dankzij de voordelen van geïsoleerde componenten met individuele voedingen.

De Arcam ST5 biedt een inclusieve functieset die de meeste smartphones en tablets ondersteunt, evenals populaire streamingdiensten. Verbind de ST5 met jouw thuisnetwerk via Wi-Fi of Ethernet en geniet direct van afspelen via Apple Airplay2 of Google Chromecast.De ST5 speelt muziek rechtstreeks af vanaf Spotify Connect en Tidal Connect en voor ervaren gebruikers is de ST5 Roon Ready, allemaal met Hi-res en MQA-ondersteuning. Alle digitale audio wordt uitgevoerd op de analoge uitgangen met behulp van een ESS ES9018 DAC met hoge resolutie en jitter-eliminatie in het tijddomein, voor altijd perfect geluid.
DE ARCAM ST5 NETWERKSPELER heeft:
 • Speelt Spotify
 • Speelt Tidal
 • Roon Ready
 • Speelt Qobuz
 • Speelt internet radio
 • Afspeel format DSD, MQA, FLAC, ALAC, AAC, WMA, AIFF, OGG, MP3
 • Remote App
 • Wifi
 • Chromecast
 • AirPlay
 • 1 x Optisch uit
 • 1 x Coaxiaal digitaal uit
 • 1 x RCA stereo uitgang
 • Netwerk aansluiting
 • DAC ESS ES9018
 • Uitvoering in het zwart
 • Afmetingen (B x H x D) 431 x 83 x 344 mm
 • Gewicht 3,5 kg

€ 949,00

 

ADVANCE PARIS

WTX-Microstream plug & play wifi netwerkstreamer

Highlights

 • Kleinste wifi netwerk streamer ter wereld
 • Ondersteunt hoge resolutie bestanden tot 24bit/192kHz
 • Ondersteuning Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music, etc.
 • Advance Playstream multiroom
 • TuneIn internetradio

De kleinste multiroom Plug & Play netwerk streamer in de wereld.
Met de Advance Acoustic WTX-Microstream maak je van elk audioproduct (versterker, receiver, hifi-systeem, soundbar, actieve luidspreker, portabel radio etc.) dat beschikt over een zogenaamde Aux of Line ingang een Wifi muziekstreamer. Meldt de WTX-Microstream aan in wifi thuisnetwerk en ontdek hoe Plug & Play deze is.

Speel muziek overal vandaan
Je kunt je eigen muziek afspelen van je NAS, PC of Mac en genieten van bekende streamingdiensten zoals Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music, Napster, iHeartradio, etc. Daarnaast staan er 10.000-den internet-radiostations via de dienst TuneIn tot je beschikking. Maak je eigen afspeellijsten etc.


Eenvoudige bediening

De bediening gaat eenvoudig via de Advance Playstream app die geschikt is voor smartphones en tablets. De apps zijn gratis verkrijgbaar is via de stores van Android en Apple.

 

 

Software altijd up to date
De firmware van de WTX-Microstream blijft up to date. Updates met bijvoorbeeld nieuwe diensten worden bij beschikbaarheid automatisch gemeld en kunnen direct worden geïnstalleerd. Ook vernieuwde apps zullen automatisch worden aangeboden. Alles snel en super eenvoudig.

 

 

Geluidskwaliteit met resoluties tot 24bit/192kHz
Dit kleine wondertje beschikt over een hoogwaardige Wolfson WM8740 D/A converter die uit de voeten kan met hoge resolutie bestanden tot 24bit/192kHz, ver boven de resolutie van CD’s. De WTX-Microstream speelt alle relevante audioformaten (Zie specificaties).

 

Multiroom en Multisource
Geniet overal van muziek! Door in meerdere ruimtes Advance Playstream (bijv. de UX1, X-Stream 9 en WTX StreamPro) of “Airplay” producten te gebruiken, kun je gelijktijdig, gesynchroniseerd, muziek afspelen in verschillende ruimtes (zgn. Partymode). Daarnaast kan iedereen in huis in deze ruimtes zelf zijn eigen muziek kiezen van een streamingdienst, Nas, computer of radio.

Makkelijk aan te sluiten
De WTX-Microstream kan rechtstreeks op een apparaat via een Aux of Line ingang (cinch/RCA L/R) geplugd worden. Indien er niet genoeg ruimte achter een apparaat beschikbaar is of als je alleen een 3,5 mm jack ingang op het ontvangende apparaat ter beschikking hebt, kun je ook een kabel gebruiken als verbinding.

 

 

 

€ 149,95

 

ADVANCE PARIS

MyConnect 60 all-in-one streaming CD-receiver

Muziekstreamer, CD-speler, FM, DAB+, internetradio

Streamingdiensten o.a. SpotifyConnect, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music, etc.

Advance Playstream Multiroom

Ondersteuning Airplay

Krachtige Class AB versterker

Het is ook wat het lijkt
Op het eerste oog zou je zeggen dat dat het hier gaat om een “gewone” cd-receiver. En dat is de MyConnect 60 in basis ook. Gewoon met FM- en DAB+ radio, CD-speler en een krachtige Class A/B versterker. 

Maar het blijkt nog veel meer te zijn
Tegenwoordig eisen we meer met betrekking tot muziekbronnen en bedieningsgemak. Om met de muziekbronnen te beginnen; met Advance Playstream is MyConnect 60 een netwerkspeler (WiFi of bedraad), waarmee je muziek vanaf je computer of NAS kunt afspelen. Daarnaast worden muziekdiensten zoals o.a. SpotifyConnect, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music en Napster ondersteund. Ook duizenden internetradiostations via TuneIn beschikbaar. In een Bluetoothontvanger is voorzien. Ook kan MyConnect 60 omgaan met Airplay en DNLA.  

De Advance Playstream-functies kunnen bediend worden met de een app voor tablet en smartphone voor zowel Android als iOS. Voor andere functionaliteiten is een IR-afstandsbediening voorhanden. 

Behoefte aan nog meer muziekbronnenDat kan.
Daarvoor zijn drie analoge Aux ingangen beschikbaar, waarvan er één schakelbaar is naar Phono MM, zodat ook een draaitafel aangesloten kan worden. Ook zijn er 3 digitale ingangen waarvan twee optische en één coaxiaal. Zo kan er bijvoorbeeld een TV aangesloten worden. De interne D/A-converter is voorzien van een Wolfson WM8740 chip en ondersteunt hoge resoluties tot 24bit/192kHz. 

Ook de versterker is onderscheidend
Waar anderen het veelal op af laten weten is het versterkergedeelte. Daar wordt vaak op gedowngrade omdat het allemaal in een (te) kleine behuizing moet passen. Advance heeft gekozen om niet af te wijken van de gebruikte technologie in haar traditionele geïntegreerde versterkers. Er wordt een heuse Class A/B versterker ingezet met een vermogen van 2 x 70W (aan 4 Ohm) en 2 x 48W (aan 8 Ohm). Daarnaast wordt voor de voeding een sterke ringkerntrafo ingezet. Zaken die je in deze prijsklasse vrijwel niet meer tegenkomt.

Luidsprekers en subwoofer
MyConnect 60 heeft genoeg vermogen om een set luidsprekers de baas te blijven. Is er veel of diepe laagweergave gewenst dan kan er ook nog een actieve subwoofer worden aangesloten. Zou je de behoefte krijgen aan meer vermogen dan is het mogelijk om via de Power-Out uitgang een externe eindversterker aan te sluiten. Indien je gebruik wilt maken van een draadloze luidspreker dan biedt de uitgang met regelbaar volume daartoe de mogelijkheid.

Multi-room en multi-source met Advance Playstream
Geniet overal van muziek! Door in meerdere ruimtes Advance Playstream (bijv. de X-Stream 9, UX1, WTX Microstream en WTX Stream Pro) of “Airplay” producten te gebruiken, kun je gelijktijdig, gesynchroniseerd, muziek afspelen in verschillende ruimtes (zgn. Partymode). Daarnaast kan iedereen in huis in deze ruimtes zelf zijn eigen muziek kiezen van een streamingdienst, NAS, computer of radio.  

Leverbaar in zilver of zwart.
€ 849,00