Phono versterkers

Pro-Ject Phono Box MM is een zeer betaalbare maar kwalitatief uitstekende phonovoorversterker voor het gebruik van Moving Magnet elementen. De robuuste metalen behuizing schermt de gevoelige electronika af tegen stoorinvloeden van buitenaf.

Dual mono opgebouwd en uitgevoerd met vergulde RCA aansluitingen.

Externe DC voedingsadapter

Laag stroom gebruik

Uitsluitend in het zwart leverbaar

Versterking MM 32 dBgain

Ingangsimpedantie 47k Ohm/ 100pF

€ 79,00

 

 

Lehmann Audio

Het Duitse Lehmannaudio Vertriebs GmbH is in 1988 opgericht en heeft zich toegespitst op het maken van high-end audioapparatuur die streeft naar perfectie. De Duitse kwaliteit is duidelijk zichtbaar en hoorbaar. De phono voorversterkers en hoofdtelefoon versterkers bieden een ongelooflijk eerlijk en verfijnd geluid. Lehmann Audio zorgt tot op heden voor het perfecte geluid voor jou en je muziek.

Lehmann Audio Black Cube Statement is een phono voorversterker met een enorm goede prijs/kwaliteitsverhouding en kan wat betreft prestaties goed meekomen met hoger geprijsde concurrerende produkten.

Lehmann Audio Black Cube Statement heeft een kleine behuizing waardoor plaatsing naast een draaitafel mogelijk is. Dit verkort de afstand van kabels wat de prestatie ten goede komt. De externe voeding zorgt voor het weghouden van eventuele interferentie.

Versterking MC 51-61 dB gain (instelbaar)

Versterking MM 31-41 dB gain (instelbaar)

Ingangsimpedantie verstelbaar 100 Ohm,1000 Ohm en 47K Ohm

Ingangscapaciteit 100 pF

In- en uitgang beide RCA (tulp)

Uitsluitend in het zwart leverbaar

€ 379,00

 

 

Lehmann Audio Black Cube, het traditionele oer-model, zonder de externe PWX voeding. Een stapje beter dan de Lehmann Audio Black Cube Statement door gebruik van beter opamps en MPS-in plaats van MKS-condensatoren.

Lehmann Audio Black Cube heeft een behuizing waardoor plaatsing naast een draaitafel mogelijk is. Dit verkort de afstand van kabels wat de prestatie ten goede komt. De externe voeding zorgt voor het weghouden van eventuele interferenties.

Versterking MC 56-66dB gain (instelbaar)

Versterking MM 36-46dB gain (instelbaar)

Ingangsimpedantie verstelbaar 100 Ohm, 1000 Ohm en 47K Ohm

Ingangscapaciteit 100 pF

In- en uitgang beide RCA (tulp)

Uitsluitend in het zwart leverbaar

€ 499,00

 

 

Lehmann Audio PWX losse voeding voor klankmatige verbeteringen van de Lehmann Audio Black Cube

 

€ 329,00

 

 

Lehmann Audio Black Decade is uitgevoerd met een discrete klasse A uitgangstrap.

Lehmann Audio Black Decade is prachtig en compact gemaakt en heeft een tweedelige behuizing waardoor plaatsing naast een draaitafel mogelijk is. Dit verkort de afstand van de kabels wat de prestaties ten goede komt. De externe voeding zorgt voor het weghouden van eventuele interferenties.

Versterking MC 56-66 dBgain (instelbaar op de voorfront)

Versterking MM 36-46 dB gain (instelbaar op de voorfront)

Ingangsimpedantie verstelbaar 100 Ohm, 1000 Ohm en 47K Ohm

Ingangscapaciteit 100 pF

Leverbaar in het zilver of zwart

 

€ 1599,00

 

 

Audio Analogue AAPhono

MM / MC phono voorversterker

De nieuwe Audio Analogue AA phono-voorversterker is het nieuwste product van de PureAA-lijn. Net als de AA cento-versterker, is het een product dat perfect past in de Audio Analogue-filosofie: eenvoudig ontwerp, hoogste geluidskwaliteit, grote zorg voor de afwerking en voor de selectie van materialen en onderdelen, samen met een opmerkelijk gebruiksgemak een perfecte partner voor draaitafels en cartridges van elk soort en kwaliteitsniveau, waardoor u op deze manier uw geliefde muziek op de beste manier kunt beluisteren.

AA phono is ontwikkeld uitgaande van een dubbele operationele versterkerconfiguratie die toelaat om de totale versterking tussen de twee versterkers te delen op deze manier een meer precieze RIAA-reactie. Er is veel moeite gedaan om een ​​goed resultaat in deze parameter te verkrijgen door componenten van hoge kwaliteit en lage tolerantie te gebruiken die in parallelle configuratie worden gebruikt om uniforme fouten te voorkomen. Om de fluctuaties van eventuele LP’s te annuleren, is een subsonisch filter toegevoegd tussen eerste en tweede versterkers om te vermijden dat sterke laagfrequente oscillaties de versterkingsfasen zouden verzadigen. Het circuitontwerp is voltooid met een offset-herstel in de laatste fase en meerdere filters in de voedingsfase. Er zijn drie verschillende toroïdale transfomeren voor de levering van digitale sectie en linker en rechter analoge secties, waardoor aardverbindingen gescheiden worden gehouden. Alle passieve componenten zijn zorgvuldig geselecteerd. Condensatoren die worden gebruikt voor RIAA curve-equalisatie zijn allemaal plastic film met lage tolerantie. AAphono is zeer veelzijdig en eenvoudig te gebruiken. Voor MM-cartridges is het mogelijk om de capaciteit en weerstand van de ingang in te stellen, terwijl voor MC-cartridges de weerstand van de ingang kan worden ingesteld. Deze voorschriften kunnen eenvoudig worden uitgevoerd door gewoon op de overeenkomstige knoppen onder het apparaat te drukken, net achter het voorpaneel, zonder iets te verwijderen of zonder veel verschillende schakelaars te gebruiken. De geselecteerde configuratie blijft ook behouden wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld of losgekoppeld door het stroomnetwerk.

Versterking MC 60 dB gain

Versterking MM 40dB gain

Ingangsimpedantie MC verstelbaar 55 Ohm, 100 Ohm, 400 Ohm, 680 Ohm en 1000 Ohm Ingangsimpedantie MM verstelbaar 15K Ohm, 37K Ohm, 47K Ohm en 69K Ohm

Ingangscapaciteit 100 pF, 150 pF en 250 pF

Leverbaar in zilver of zwart

 

€ 1650,00

 

Tricord Delphini

The Delphini has been an award-winning product since its earlier versions came out, and the latest award I can remember is the golden Editor’s Choice of Hifi News in late ’02 or early ’03 for the version before the “Never Connected” PSU. I also recall the great review it received in issue 31 of hifi+ (“This was so much closer to the feel of live music, the musicians taking up a tangible presence between the speakers.” “Brought the clout of a superb big band to the living room”. “The muted horn were just more real, and with the stage spread deeper and wider, the Delphini demonstrates that vinyl still holds the edge in its ability to create a believable 3-dimensional performance.”) The reviewer apparently purchased one (with the Never Connected PSU).

The Delphini has adjustable gain (up to 74dB), adjustable input impedance (between 33 Ohm and 47 kOhm) and adjustable input capacitance. Switching is easy with 4 DIP switches mounted to the board.

 

€ 1400,00

 

 

 

Brinkmann Edison reference Phono voorversterker

De Edison klinkt puur. En het is verslavend. Het laat de muziek ontspannen en tegelijkertijd zo kleurrijk maar ook precies, een ervaring meemaken.

Misschien zij er andere die nauwkeuriger spelen.

De Edison heeft drie ingangen, waarvan elk aangepast kan worden aan verschillende elementen. De instellingen kunnen in het geheugen worden opgeslagen. Het maakt gebruik van buizen zowel voor de eerste versterkingsfase als voor de gebalanceerde uitvoering.

Ingangsimpedantievoor MC is instelbaar via een 12,2-staps schakelaar op de voorzijde, van 47 Ohm tot 47 kOhm.

Regelbare versterking , max. 66 dB.

Ingangsimpedantie MM: 50 pF.

Leverbaar met graniet plaat, afstand bediening en netsnoer.

 

€ 9500,00

 

 

REMTON

Remton is een kleine Europese high-end audio fabrikant uit Tsjechië, die zich richt op het ontwerpen en fabriceren van verschillende phono stages. Alle phono stages van Remton zijn buizen ontwerpen.

De 8382 en 383 zijn alleen geschikt voor MM elementen en zijn beiden uiterst muzikaal. De 8382 heeft een wat lagere gain maar met elementen met een wat hogere output, zoals de 2M serie van ortofon (5mv), een match made in heaven!

De 383MK II is geschikt voor zowel MM als MC elementen. Voor MC maakt de 383MKII gebruik van Sowter step-up transformators. Afsluitweerstand en capaciteit zijn instelbaar.

Alle componenten zijn van zeer hoge kwaliteit en worden stuk voor stuk getest en geselecteerd. Sowter transformators, SCR en Icel condensatoren en niet magnetische en niet inductieve weerstanden van Vishay en Akane. Standaard worden buizen van JJ gebruikt. Natuurlijk kunnen wij U adviseren om Uw Remton phonostage verder op te waarderen en een andere buisset. Geschikt voor MM, high output MC en MI elementen. Aparte voeding. Passieve RIAA. Zero negatieve feedback. Vergulde Input / uitgangen. Soft-start DC hoogspanningsvoeding.Met zorg geselcteerde hoogwaardige componenten.Ringkerntransformator

Frequentierespons RIAA: 20 Hz tot 20 kHz ± 0,5 dB

Input impedantie: 47 kOhm

Input capaciteit: 100pF

Uitgangsimpedantie: 6,5 kOhm

Gain: 38db

Buisbezetting JJ ECC83 en JJ ECC82S

Afmetingen van beide units: 170 x 180 x 55 mm

Gewicht: 3 kg

L E T  O P ! !
Op de phonostages van Remton kan een (langere) levertijd zitten.
Alle apparaten worden handmatig gebouwd in Praag.

Remton MM 8382 € 699,00

Remton MM 383 € 799,00

Remton MM LCR € 3899,00

Remton MM & MC 383 mk II € 1499,00

Remton MM & MC LCR mk II € 4650,00