Versterkers

Musical Fidelity

 

Onkyo TX-8220 Stereo Receiver

2x 100 Watt

Luidsprekerkeuze A/B

DAB+ en FM ontvangst met RDS

Platenspeler ingang

Blue tooth interface

Coaxiale digitale ingang

Optisch digitale ingang

€ 279,00

 

 

 

Yamaha AS-300 versterker

Transistor versterker met 2 x 60 Watt nominale belastbaarheid en 2 x 95 Watt maximaal

Muziekvermogen.

Luidspreker keuze A/B.

Platenspeler ingang

€ 369,00

 

 

V Medevoort versterker MA 350

Transistor versterker met 2 x 150 Watt bij 8 Ohm

Met een dempingsfactor tussen de 1200 en 1500 is de controle in het laag ongelooflijk goed.

Geschikt voor elk luidsprekersysteem.

Zeer lage vervorming.

1 x XLR en 5 x cinch vergulde ingangsconnectoren.

Beveiligingscircuit.

Afstandbediening voor ingangen, volume en standby.

Deze versterker van Nederlandse bodem is uitermate krachtig met een enorme precisie en neutraliteit doet dit de muziek eer aan.

 

€ 2390,00

 

 

Unison Research versterker Nuovo

Hybride versterker met 2 x 90 Watt

2 x ECC 83 buis

Systeemafstandsbediening

Uitbreiding met phono-module mm/mc mogelijk

435 x 430 x 95 ( B x D x H )

Gewicht 14 kg

De Unison Research Unico Nuovo biedt audioprestaties op het hoogste niveau.

 

Leverbaar in zilver € 2290,00

Leverbaar in zwart € 2390,00

Phono pre-pre € 190,00

 

 

Unison Research versterker Simply Italy

Buizenversterker met 2 x 12 Watt puur klasse A, single ended.

2 x ECC82 en 2 x EL34 buizen.

Afstandsbediening

 

 

Leverbaar in zwart met houten voor-front € 2090,00

Leverbaar in zwart met hout accent om de knoppen € 2090,00

 

PlayStream A5 netwerkreceiver

Highlights

  • Vermogen van 2 x 80W aan 8 Ohm (2 x 130W aan 4 Ohm)
  • Advance PlayStream internetradio en streamingdiensten
  • FM- en DAB+ radio
  • Ingebouwde 24bit/196kHz D/A-Converter
  • Phono MM/MC ingang

De moderne receiver
Door de compacte technologie van moderne muziekbronnen, zoals internetradio, streamingdiensten en mobiele apparaten zijn deze relatief makkelijk te integreren in een versterker. Voer daar de klassieke receiver-bestanddelen als FM- en DAB+ radio aan toe en er ontstaat één compact apparaat, de netwerkreceiver, met ongekende functionaliteit.

Streaming- en muziekbronnen
Om met streaming te beginnen; met Advance Playstream is de PlayStream A5 een netwerkspeler (WiFi of bedraad), waarmee je muziek vanaf je computer kunt afspelen. Daarnaast worden muziekdiensten zoals o.a. SpotifyConnect, Tidal, Qobuz, Deezer en Amazon Music ondersteund. Tienduizenden internet radiostations zijn via TuneIn beschikbaar. In een digitale Bluetooth ingang is voorzien. Met de optionele X-FTB01 of X-FTB02 kunt u daarmee elk mobiel apparaat met de Playstream A5 verbinden. Ook kan de PlayStream A5 omgaan met Airplay en DNLA.
FM tuner en DAB+ staan tot uw beschikking en hebt u legio ingangen, analoog waaronder Phono MM/MC, digitaal en USB beschikbaar om allerhande apparaten aan te sluiten.

Multi-room en multi-source met Advance Playstream
Geniet overal van muziek! Door in meerdere ruimtes Advance PlayStream modellen (bijv. MyConnect  50 en 150, X-Stream 9, UX1, WTX Microstream en WTX Streampro) of “Airplay” producten te gebruiken, kun je gelijktijdig, gesynchroniseerd, muziek afspelen in verschillende ruimtes (zgn. Partymode). Daarnaast kan iedereen in huis in deze ruimtes zelf zijn eigen muziek kiezen van een streamingdienst, NAS, computer of radio.

Prachtige Bluetooth oplossing
Advance is sinds de opkomst van de Bluetooth aptX standaard een specialist op dit gebied. De PlayStream A5 is voorzien van een slimme noviteit: een digitale ingang voor een optionele Advance Acoustic X-FTB01 of X-FTB02 Bluetooth ontvanger. In tegenstelling tot veel andere Bluetooth ontvangers, die zijn uitgerust met een relatief eenvoudige ingebouwde DAC, maakt de X-FTB.. een directe verbinding (Direct Path) met de hoogwaardige DAC in de versterker zelf.

De versterker en DAC
De PlayStream A5 heeft als basis een doorgewinterd ontwerp als versterker. Zeer degelijk gebouwd en is voorzien van een royale ringkerntrafo. Met een vermogen van 2 x 80W aan 8 Ohm (2 x 130W aan 4 Ohm) staat deze zijn mannetje en stuurt zonder probleem luidsprekers met een laag rendement aan.

Een ander onderscheidend kenmerk van de versterkers van Advance Paris is de HIGH BIAS-schakeling *), waardoor de versterker lagere vermogens zal versterken als een Klasse A versterker (schakelbaar). Kenners weten, met hoeveel finesse de muziek dan wordt weergegeven. Een feature dat niet gebruikelijk is in deze prijsklasse.

En wat te zeggen van de digitaal/analoog omzetter (DAC). Bij Advance Paris is een resolutie van 24bit/192kHz de standaard door de inzet van een hoogwaardige WM8740 DAC.

Connectiviteit
Aan aansluitmogelijkheden geen gebrek. Een scala aan digitale- en analoge bronnen kan worden aangesloten. Daarvoor staan 5 digitale en 8 analoge ingangen ter beschikking, waaronder een MM/MC phono-ingang voor de vinyl-liefhebbers.

Bediening
De PlayStream A5 onderscheidt zich ook door de praktische éénknopsbediening, waarmee onder andere volume, ingangskeuze, toonregeling voor lage en hoge tonen (met ByPass!), en balans geregeld kunnen worden. Daarnaast is bronkeuze heel praktisch te kiezen via de blauwe bronkeuze “touchscreen” toesten in het onderste deel van het frontpaneel.
Er is voorzien in twee aansluitingen voor een hoofdtelefoon (3,5 en 6,3 mm jack). Een systeemafstandsbediening hoort bij de standaarduitrusting.

Gangbare winkelprijs € 999,- inclusief meegeleverde X-FTB01

*) Klasse A in het kort: bij Klasse A (Advance Paris HIGH BIAS) werken de vermogenstransistoren continu (ze “schakelen” niet), waardoor ze een maximale geluidskwaliteit leveren. Dit kost echter wel extra stroom en de versterker wordt warmer dan in Klasse A/B. Een goede ventilatie is dan extra belangrijk! De Klasse A functie kan worden aan- en uitgeschakeld op de achterzijde van de versterker.

€ 999,00

 

 

 

Advance acoustic MAP 101

Deze transistor versterker is een prima basis voor een goed presterend audiosysteem voor de startende hifi liefhebber. Het ruime vermogen van 2 x 45W aan 8 Ohm in combinatie met de HIGH BIAS schakeling maakt deze versterker bijzonder. De HIGH BIAS schakeling is uniek voor een versterker in deze prijsklasse. Hiermee kunt u de eindversterker in volledige Class-A laten opereren tot een vermogen van 10 Watt per kanaal. Boven de 10 Watt functioneert de versterker in Class-A/B mode, tot 2 x 45 Watt aan 8 Ohm. De Amp-in aansluiting laat het gebruik van een externe voorversterker of surround receiver toe. De mechanische constructie is stevig. De blauw verlichte display is ook op grotere afstand goed afleesbaar.

*) Class-A in het kort: Bij Class-A werken de vermogenstransistoren maximaal wat de beste geluidskwaliteit oplevert. Dit kost wel extra stroom. De versterker wordt dan warmer dan in Class-AB. Goede ventilatie is dan ook belangrijk! Deze functie is in/uit schakelbaar op de achterkant.

€ 329,00

 

 

Unison Research Performance buizenversterker

Prachtig klinkende, 2 x 40 Watt geïntegreerde dual mono single ended klasse A buizenversterker, 2 x ECC83, 2 x ECC82, 6 x KT88/6550.

De Performance heeft een nieuwe, revolutionaire voeding voor de hoogspanning, resulterend in zeer schoon, dynamisch, detailrijk geluid. De ruimtelijkheid van mooie opnames is bijzonder natuurgetrouw weergegeven.

De Performance is in twee houtuitvoeringen te verkrijgen: kersen en mahonie. Topklasse, niet alleen getuige testen in audiobladen, maar vooral gehoormatig.

Vanwege haar 25-jarig bestaan heeft Unison Research de specificaties van de Performance op een nog hoger plan gebracht met o.a. Mundorf-condensatoren, gewijzigde en doorontwikkelde eindtrafo’s, en een andere buisbezetting. Deze versie heet Performance 25th Anniversary.

  • 600 x 485 x 235 mm (BxDxH)
  • Gewicht: 50 kg

.

Performance € 9890,00

Performance 25th. Anniversary € 10490,00

 

 

Fatman I tube buis versterker.

2 x 13 Watt Afstandsbediening

2 ingangen

Hoofdtelefoon aansluiting

Losse I pod dock

Afstandsbediening

€ 399,00

 

 

Audio Analogue Puccini Anniversary

20 jaar Audio Analogue, 20 jaar Puccini, de twee dingen gaan hand in hand … de Puccini, de eerste versterker en het eerste Audio Analogue-product en absolute mijlpaal van hifi-audio. De droom was om de beste Puccini ooit te maken, een product dat een keerpunt in de geschiedenis van Audio Analogue zou markeren en de weg zou tonen voor wat de producten van de toekomst zullen zijn, gemaakt met de bedoeling om topgeluidsprestaties te geven, maar ook technisch zeer geavanceerd. Dit is zeker een grote opdracht en om dit mogelijk te maken, hebben we de consolidatie gezien van een idee dat is geboren in de Airtech-laboratoria: ontwikkeling van een geïntegreerde versterker zonder globale feedback, die op deze manier minder gevoelig is voor het soort lading dat wordt aangedreven, zonder de neiging om oscilleren, zonder hoogfrequente resonantiepieken, zonder verzadiging in de ingangstrappen en met volledig gebalanceerde schakelingen.

80 Watt zero feedback versterker

300 Watt bij 2 Ohm

Leverbaar in zwart of zilver € 3990,00

 

 

Atoll Electronique; handgemaakte Hifi uit Frankrijk

Atoll logo

Atoll Electronique® is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van muziekgerichte kwalitatieve producten met een opvallende esthetische soberheid. Het doel van Atoll is, aan een zo breed mogelijk publiek, de mogelijkheid bieden om de muziek met een maximum realisme te kunnen beluisteren. Teneinde dit doel te bereiken, stellen zij producten voor die een uitzonderlijke prijs/muzikaliteit verhouding hebben. De apparatuur van Atoll heeft een zuiver design, is functioneel en vermijdt het overbodige. Atoll produceert ongeveer 4000 apparaten per jaar.

Atoll IN50 Signature In samenwerking met Knooppunt audio

Motorized ALPS potentiometer
By-Pass input (using the integrated as a power amplifier, easy integration into a home theater system) MKP technology link capacitors
Selection of sources with relays
MOS-FET power transistors
Headphones jack 6,35
5 Inputs + 1 By-pass

Connecting

:CD ;
TUNER ;
TAPE (IN+OUT) ;
AUX ( or optionnal board);
DVD.

2 x 50 Watt bij 8 Ohm

2 x 70 Watt bij 4 Ohm

4 + 1 monitor ingang

Frequentie bereik 5 Hz – 100 kHz

Gewicht 7 kg

440 x 90 x 300 mm

Afstandsbediening leverbaar als optie

P 50 Phono board leverbaar als optie € 75,00

P 100 Phono board leverbaar als optie € 115,00

Num SPDIF board leverbaar als optie € 150,00

Wireless board leverbaar als optie € 300,00

 

Leverbaar in zwart en zilver  € 770,00

 

 

Atoll 80 Signature In samenwerking met Knooppunt audio

2 x 80 Watt bij 8 Ohm

2 x 120 Watt bij 4 Ohm

4 + 1 monitor ingang

Frequentie bereik 5 Hz – 100 kHz

Gewicht 8 kg

440 x 90 x 270 mm

Afstandsbediening leverbaar als optie

Zelfde opties als bij de IN50SE

 

Leverbaar in zwart en zilver € 925,00

 

 

Atoll IN200 signature In samenwerking met Knooppunt audio

‘De geïntegreerde versterker IN200 Signature pronkt trots met twee ronde knoppen rondom het witte OLED-display dat een laag verbruik heeft. Dit sober design van de voorkant en de zachte vormen van de twee knoppen, geeft dit toestel een onderscheidende elegantie. De kwaliteit van de afwerking is perfect zoals altijd bij Atoll Electronique met een geborsteld aluminium van het mooiste effect voor de voorkant’.

Componenten en vermogen

De IN200 Signature componenten zijn ook van hoogste kwaliteit. Ten eerste is het apparaat uitgerust met een stevige voeding op basis van twee transformatoren van elk 340 VA. Plus daarnaast een aparte voeding voor het display. De hoofdvoeding is uitgerust met ESR-condensatoren die speciaal gemaakt zijn volgens de voedingsspecificaties. Daarbij zijn de Mundorf MKP afgeschermd, net zoals bij de IN300. De bipolaire symmetrische trappen zijn pure klasse A. Met een vermogen van 2 x 120 Watt in 8 Ohm en werkend in Klasse A tot 2 x 50 Watt, heeft deze geïntegreerde Atoll IN200 Signature een opmerkelijke reserve.

‘Alleseter’ wat speakers betreft

De nieuwe Atoll is in staat om een overvloed aan luidsprekers aan te sturen zonder momentum of controle te verliezen. En natuurlijk vooral door de luidsprekers toe te staan alles uit te drukken wat de bron ze doorgeeft. Belram: ‘Inderdaad, deze geïntegreerde versterker heeft een uitstekende toonbalans en een verbluffende articulatie in het acute middenbereik, laag is serieus gehouden en snel, een geweldig vermogen om de muzikale boodschap leesbaar te maken. Laten we praten over de DAC-kaart optie die een AKM audio converter biedt – AK4490 voor een PCM stroom van16-32-bits gaande tot 384 kHz op de USB-B-ingang en een USB XMOS interface die zijn eigen specifieke Atoll programatie heeft’.

Technische specificaties

Voor het gemak nog even de technische gegevens van de IN200 SIGNATURE hieronder op een rijtje.

Vermogen 120Wrms / 8?; 200Wrms / 4 Ohm – (2X50W in pure klasse A).

Dubbele monostadia met 2 toroïdale transformatoren van 340VA.

Specifieke voeding (5VA) met laag verbruik voor digitaal display en logisch besturingsbeheer.

Capacitief totaal van 8x6800uF met hoogwaardige ESR-condensatoren gerealiseerd volgens ATOLL-specificaties.

Volumeregelaar met dubbele verzwakker: 1 per kanaal.

Audiotrappen met MKP Mundorf condensatoren afgeschermd.

Symmetrische bipolaire trappen met discrete componenten gepolariseerd in zuivere klasse A.

Interne bedrading van luidspreker-uitgangen met specifieke audiokabel.

Vergulde aansluitingen (RCA).

120 Wrms / Channel Power / 8 Ohm

200 Wrms / Channel Power / 4 Ohm

Voeding: 660 VA

Totaal capacitief: 86 400 ?F

Ingangsimpedantie: 220 kOhm

Afmetingen: 440x280x90 mm Gewicht: 12 Kg

5 line-ingangen (inclusief 1 AUX voor optionele phonokaart) 1 BY-PASS-ingang

1 paar HP-uitgangen

1 Tape-out

2 pre-out uitgangen

1 6.35mm hoofdtelefoonuitgang

1 12V triggeruitgang

Global Scale Management Global Remote Control

OLED-scherm met laag verbruik

 

Leverbaar in zilver € 1600,00

Leverbaar in zwart € 1600,00